[ČESKY] [ENGLISH] [DEUTSCH][PO NAŠÉM]
Studio ŠOPA
Menu
Aktuální články
Archiv zápisků
Poslední komentáře
Hledání

Cimbálová muzika Pentla

Tak a máme to natočené. Od pátku jsme točili ve Veselí nad Moravou cimbálovou muziku Pentla (po našém Pantla) z Boršic u Buchlovic. Muziku vede Aleš Kropáč, ostřílený to muzikant, o čemž svědčí jeho osmileté působení v cimbálové muzice Hradišťan. Nahrávání probíhalo pod dohledem dalšího ostříleného borce Radima Havlíčka (CM Radošov). A Jak se říká: "Jiný kraj, jiný mrav" mezi cimbálkama platí na 100%. Oproti cimbálovým muzikám od nás z Horňácka je "hradišťská scéna" honsnější, bohatší (aspoň tedy podle mě). Jistě ani rockerům neunikla tvorba Hradišťanu (např společné CD s AG Flekem) a tak mě dáte snad za pravdu.

Cimbálová muzika natočila 12 skladeb, které nás provedou celou Moravou i západním Slovenskem.

No a teď se bude míchat, míchat, míchat, míchat.... průběžne budu dopisovat co vlastně míchám.

Komentáře

[1] 16.10.2007 [13:32] sakim
Rakleta s chřestem a míchanými vajíčky kategorie: raklety recept je určen pro 4 osob(y) doba přípravy je cca 25 minut Ingredience: 1 kg zeleného chřestu, 250 ml vody, šťáva z 1 citronu, 20 g másla, 3 silnější plátky syrové šunky, 6 vajec, 3 lžíce mléka, 1 lžíce sekané petrželky nebo kerblíku, sůl, mletý pepř Příprava: Chřest podle potřeby oloupeme, uřízneme spodní část, omyjeme, osušíme a svážeme kuchyňskou nití do čtyř svazků. Uvedeme do varu vodu ochucenou citronovou šťávou, přidáme máslo a špetku soli. Do vody vložíme chřest a asi 10 minut vaříme. Uvařený chřest okapeme a zabalíme do čisté utěrky, aby nevychladl. Šunku nakrájíme na kostičky nebo nahrubo posekáme. Vejce rozšleháme, přidáme mléko, šunku, petrželku, sůl a pepř. Přístroj na rakletu zapneme, a když je dostatečně zahřátý, položíme na něj svazky chřestu. Do pánviček vlijeme ochucená vejce a vsuneme do přístroje. Míchaná vajíčka si opečeme podle chuti, občas je promícháme a přikusujeme k nim chřest.
[2] 16.10.2007 [13:48] Květák
Reakce na[1]: :-))))))))))))))))) toš ale toto je složitá míchačka... na to ještě nemám
Komentovat tento článek